Green Plus, Produs ecologic, Carburant minus 10%, Fum minus 50%, Putere plus 12%, Prelungeste viata motorului. Pentru benzina, motorina, biodiesel, carbune.

TESTARE

Economie

Pe lânga cresterea randamentului, protectia motorului si a mediului este semnificativa si economia de bani.

Masurare

Despre utilitatea unui produs ne putem convinge cel mai bine prin propria experienta. Masurati si Dumneavoastra cât va consuma masina cu sau fara a adauga Green Plus! Este cel mai bine sa faceti o încercare pe acelasi traseu.

O testare corecta si precisa ar trebui sa se faca seara dupa ora 20, deoarece înainte de aceea ora este o aglomeratie foarte mare pe drumurile si pe strazile principale din România, si dupa cum se stie, în aglomeratie mare nu se pot atinge diferentele maxime între parcurgerea unui sector de drum fara Green Plus, si parcurgerea aceluiasi sector de drum cu Green Plus.

Testarea propriu-zisa (fig.1) ar începe dintr-un punct X (punctul de “Pornire”), cu rezervorul plin de combustibil, dupa care se parcurge o anumita distanta (nu mai mare de 100 km de la “Pornire” pâna la “Sosire”), cu o anumita viteza de deplasare, se ajunge înapoi la locul de “Pornire”, se realimenteaza pâna se umple din nou rezervorul, se calculeaza câti litrii de combustibil s-a consumat pe tot parcursul acelei distante, se adauga concentratia de Green Plus necesara, dupa care se parcurge înca o data aceea distanta de drum, cu aceeasi viteza de deplasare, în aceleasi conditii de drum. Se realimenteaza din nou dupa “Sosire”, pâna se umple rezervorul, dupa care se calculeaza consumul obtinut cu Green Plus. Se va observa o diferenta de consum în favoarea lui Green Plus.Se parcurge si a treia oara, dupa realimentare si adaugare de Green Plus în cantitate necesara (se repeta operatiile de la parcurgerea a doua), aceeasi distanta, pentru ca efectul lui Green Plus creste cu fiecare parcurgere în plus, dupa a treia parcurgere atingându-se o putere de 70-80 % a actiunii sale, deci dupa a treia parcurgere se va observa o economie de combustibil si mai mare fata de a doua.

Deci din prima si a treia valoare puteti calcula cu cât a scazut consumul.

Traseu de test Green Plus
fig.1     Ciclul testarii (de la “Pornire” pâna la “Sosire”)


Observatii

- punctul de “Pornire” X poate fii o statie de alimentare, sediul firmei respective, un garaj, sau un orice alt punct cunoscut, punct care se va comunica anterior si personalului de testare Green Plus;

- daca testarea are loc, de exemplu, pe ploaie, atunci atât primul parcurs de drum cât si celelalte doua se vor face pe ploaie (pe cât posibil), deoarece se stie ca consumul de combustibil variaza foarte mult de la o stare a vremii la alta;

- se vor evita, pe cât posibil, aglomeratiile mari, atât urbane, cât si interurbane;

- ruta pe care se va face testarea se poate alege optional, dar se prefera o ruta cunoscuta, fara gropi, unde se poate circula si se poate face o testare linistita, fara nici un risc de pericol;

- vitezele cu care se vor circula se vor încadra în vitezele legale ale acelui sector de drum (în oras, în afara orasului, sate, etc.), iar vitezele vor fii aceleasi atât pentru primul parcurs de drum, cât si pentru celelalte doua;

- acelasi va fii si încarcatura autovehiculului atât pentru primul parcurs, cât si pentru celelalte doua, deoarece si aceasta schimba atât consumul, cât si comportamentul autovehiculului de la o încarcatura la alta.

- deci, pâna la urma, se va tine cont ca urmatorii factori sa fie cât mai apropiati posibil: vremea, traficul, durata functionarii motorului în relanti, numarul opririlor, pornirilor, frânarilor, accelerarilor, schimbarilor de viteza etc.

Cresterea puterii

Cresterea puterii se poate observa practic, prin sesizarea conducatorului auto ca scade timpul de demaraj, acceleratie mai buna, creste viteza mai rapid, motorul raspunde mai ferm si mai repede comenzilor venite din partea conducatorului.

Daca prin modalitatea mai sus mentionata nu se poate observa nici o crestere, atunci autovehiculul se testeaza pe „dynometru”, un stand care testeza puterea motorului în functie de turatie. Pentru a observa cresterea puterii, motorul se testeaza prima data pe acest stand fara continut de Green Plus în combustibil, dupa care se repeta testul cu cantitatea necesara adaugata de Green Plus.

Testare Green Plus cu dynometru 1

autovehicul testat pe „dynometru”, cu colectarea gazelor de esapament, si verificarea continutului acestora

Testare Green Plus cu dynometru 2


Emisii

Cea mai simpla modalitate de a testa emisiile este sa mergeti la o statie ITP si sa faceti câte o masuratura inainte de folosirea catalizatorului si una sau mai multe dupa ce acesta este pus în functiune. Catalizatorul lichid Green Plus este produs în special pentru a reduce emisiile, asa ca aici veti putea observa rapid rezultate semnificative.

Testarea emisiilor se poate face si prin proba amprentelor, si anume:

- prima data se ia o proba de amprenta de la capatul tobei de esapament inainte de a folosi Green Plus:

Amprente inainte de Green Plus

pe deget se vede o pelicula de funingine groasa


- dupa aceea se parcurg aproximativ 1500 km cu Green Plus, dupa care se ia inca o proba de amprenta:

Amprente cu Green Plus 1

se vede cum pelicula de funingine se subtiaza


- dupa aproximativ 15.000 km cu Green Plus, se ia ultima proba de amprenta:

Amprente cu Green Plus 2

pelicula de funingine foarte subtire pe degete


Cu cât mai mult timp este folosit Green Plus, cu atât mai puternic este efectul sau. La masini mai vechi exista o faza de auto-curatare a motorului, timp în care consumul poate reveni la valorile vechi, dupa care scade considerabil.

Toba de esapament curatata cu Green Plus 2

Aici se poate observa o toba de esapament fara depuneri de particule, foarte “curata”, dupa folosirea catalizatorului GP.


Protectia masinii

Protectia masinii se poate observa în timp, prin schimbarea mult mai rara a pieselor si a ansamblelor din motor, sau, în cazuri extreme, se desface motorul înainte de a folosii Green Plus, se verifica depunerile pe supape, pe capul pistoanelor, pe oglinda cilindrilor, etc., dupa care se asambleaza, iar dupa functionarea aceluiasi motor un anumit numar de kilometrii (1500 -15.000, cu cât functioneaza mai mult, cu atât se poate observa mai usor depunerile eliminate), se desface din nou motorul, si se verifica din nou aceleasi piese (supape, pistoane, etc. – de obicei piese unde se pot forma depuneri serioase).

Se va observa o eliminare vizibila a depunerilor din locurile unde se pot forma acestea.Camera de evacuare înainte de Green Plus

camera de evacuare al unei nave maritime înainte de a folosi Green Plus
Camera de evacuare cu Green Plus

aceeasi camera, dar dupa folosirea catalizatorului Green Plus