Green Plus, Produs ecologic, Carburant minus 10%, Fum minus 50%, Putere plus 12%, Prelungeste viata motorului. Pentru benzina, motorina, biodiesel, carbune.

MARITIMÎn cursul deceniului trecut International Maritime Organization (Organizatia Maritima Internationala), guvernele nationale împreuna cu multi din sfera industriala au început procesul intens de reducere a emisiunilor vaselor „blue water” („apa albastra”) si „green water” („apa verde”) ale zilelor noastre. Dupa ani de încercari maritime Green Plus a dovedit ca poate sa serveasca atât cu reducerea emisiunilor, cât si cu scaderea consumului de carburant. Aceasta combinatie puternica de avantaje le permite utilizatorilor maritimi sa economiseaca cheltuieli de combustibil în timp ce creste perioada de întretinere si se reduc emisiunile. Rezultatele testelor certificate de laboratoare acreditate, cât si încercari de ani de zile au dovedit eficacitatea lui Green Plus.

Green Plus poate fi adaugat la pacura grea sau carburant diesel maritim. A fost folosit cu succes pentru vase, de la remorchere si feriboturi portuare pâna la tancuri petroliere cu capacitate de 150.000 dwt si nave container. Evaluarea de catre cei mai mari producatori de motoare maritime din lume s-a soldat cu scrisori de acceptare. Aceasta sectiune a paginii web contine o selectie de studii de caz si rezultate de teste certificate care au demonstrat despre Green Plus ca îmbunatateste nu numai emisiunile navelor, dar si consumul de carburant si mentenanta.

TESTAREA DE CONSUM DE COMBUSTIBIL AL NAVEI ARAFURAArafura, o nava container care circula dus-întors între Australia si Coreea de Sud, a fost testata cu Green Plus pentru consum de carburant. Rezultatele acestui test au demonstrat ca Green Plus a îmbunatatit consumul navei container. Când produsul a fost înlaturat, Arafura a consumat iarasi mai mult, deci Green Plus a fost reintrodus. Odata ce aceasta s-a întâmplat, Arafura a consumat iarasi mai putin.Rezultatele testarii de consum de combustibil al navei ArafuraMile pe elice pe Tona Min Max Medie % schimbare
Baza 1 6.260 6.684 6.504  
Tratat cu Green Plus 1 6.948 7.530 7.108 8.5%
Baza 2 6.191 6.687 6.372 -11.6%
Tratat cu Green Plus 2 6.617 6.867 6.781 6.0%
Baza 3 5.875 6.569 6.353 -6.7%Cifrele verzi indica îmbunatatirea consumului de carburant.
Cifrele rosii indica cresterea consumului de carburant.

TESTAREA EMISIUNILOR NAVEI ARAFURANava container Arafura nu a fost testata de catre Biofriendly doar pentru consumul de carburant, a fost testat si pentru verificarea modificarilor emisiunilor. Rezultatele au demonstrat ca Green Plus nu numai ca a îmbunatatit emisiunea de NOx, monoxid de carbon si particule în suspensie (PM) a navei, dar în prezenta produsului Arafura a mentinut aceeasi emisiune de dioxid de sulf în ciuda faptului ca s-a folosit un carburant cu aproape 40% mai mult sulf.Rezultatele testarii emisiunilor navei ArafuraGrame/Kw-H SOx NOx CO PM % sulf în carburant
Baza 9.42 18.48 0.43 0.50                      2.3
Tratat 9.43 14.43 0.40 0.44                      3.2
% schimbare -0.1% 21.9% 7.0% 12.0% -39.1%
TESTAREA EMISIUNILOR NAVEI BERING SEABering Sea, un tanc petrolier Unicom, a fost testat în mod extensiv pentru verificarea modificarilor emisiunilor si a îmbunatatirii mentenantei. Testele emisiunilor efectuate pe vas au demonstrat ca Green Plus a avut un efect semnificativ asupra fiecarei emisiuni pe care Unicom l-a selectat pentru evaluare. Rezultatele testarii pot fi vazute mai jos.Rezultatele testarii emisiunilor navei Bering SeaG/Kw-H SO2 NOx NO2 NO CO
Baza 11.16 24.51 0.93 23.58 0.77
Tratat 9.63 22.5 0.55 21.94 0.66
% schimbare -13.70% -8.20% -40.60% -6.90% -14.30%
RAPORT DESPRE MENTENANTA NAVEI BERING SEABering Sea, un tanc petrolier Unicom, a fost testat în mod extensiv atât pentru verificarea îmbunatatirii perioadei de întretinere, cât si pentru cea a modificarilor emisiunilor. Inspectia de întretinere efectuata de catre un suprainspector tehnic de la Unicom a aratat ca Green Plus a redus cheltuielile de întretinere si a îmbunatatit eficienta cazanului cu gaze de esapament datorita reducerii semnificative a acumularii de funingine. Detaliile se pot vedea mai jos.Cazan cu gaze de esapament înainte de Green Plus


Cazan cu gaze de esapament dupa Green Plus


Inspectie tehnica

Comentarii de Alan Selby, suprainspector tehnic de la Unicom Ship Management:

„Cu usile de esapare îndepartate mi s-a oferit un prim plan excelent, si am putut confirma ca dupa aproape 400 de ore de mers spatiile de esapare si cele de sub piston au fost relativ curate, cu putine reziduuri de combustie, cu siguranta în cea mai buna stare pe care am atestat-o la acest tip de motor în regim normal.

Acelas lucru a fost valabil si pentru tuburile cu aripioare ale cazanului cu gaze de esapament pe care s-a putut observa foarte putina depunere, mai ales comparativ cu inspectiile anterioare. Acestui mesaj îi sunt atasate fotografii care sustin constatarile de mai sus.”

RAPORT DE MENTENANTA MAN B&WMan B&W Maintenance Report.pdfTESTAREA CONSUMULUI DE CARBURANT AL PETROLIERELOR UNICOMGreen Plus a fost adaugat la trei tancuri petroliere ale firmei Unicom Management pentru a determina modificarile consumului de carburant. Cele trei nave, Vanguard, Tromso Confidence si Petropavlovsk, au fost deja tratate cu un alt aditiv care, conform Unicom, a îmbunatatit consumul cu 2%. Dupa adaugarea de Green Plus la fiecare petrolier s-a produs o îmbunatatire aditionala a consumului care a rezultat o economisire medie de peste 5,45% pentru fiecare vas.

  Baza Tratat % schimbare % schimbare
Vas cu celalalt prod.   peste celalalalt prod. Effect Total GP
Tromso Confidence 6.75 7.00 3.70% 5.70%
Petropavlovsk 8.65 9.09 3.45% 5.45%
Vanguard 12.64 13.19 4.31% 6.31%